12-09-2009

20090912_PostIllustration_StillevenBlok 1 draait om waarnemen. Dat gaan we doen met behulp van stillevens. Huh?? Stillevens??? Dat lijkt me dus ontzettend saai! Heb ik helemaal niets mee. En dan gaan we ook nog een collage maken van een stilleven. Goeiedag, collages daar heb ik echt niets mee. Even een heftig begin dus. Maar anderzijds: als creatieveling in spé moet je je overal voor openstellen, dus gewoon head on erin duiken.

En wat blijkt: eigenlijk is het heel leuk om over stillevens na te denken en om ze te maken. Waarnemen, inderdaad. Heel goed kijken wat daar nou eigenlijk staat. Hoe ‘t er staat. Wat de verhoudingen zijn. Licht/donkerwerking. Boeiend. Goed kijken, tekenen wat er werkelijk is, en niet een representatie van wat er al in je hoofd zit op papier zetten. Heel leerzaam natuurlijk, ook voor de verdere ontwikkeling.

En wat blijkt nog meer? Dat een collage maken eigenlijk ook heel leuk is. Een eye opener. Met gescheurde stukken zwart/wit/grijs papier het opgezette stilleven hercreëren. Superleuk om te doen.

En verrassend, wat er dan uitkomt.

20090912_Collage_Stilleven

Comments are closed.